1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer>

Wondevaluatie

Visitrak™ (Smith & Nephew)

We kunnen inderdaad niet naast het belang kijken om op een eenvoudige en vlugge manier een wondevolutie correct te kunnen objectiveren. De evolutie van de grootte van een wonde is uiteraard dé parameter om een heling of niet-heling te kunnen vaststellen.
Smith & Nephew ontwikkelde hiervoor een draagbaar, elektronisch wondmeetinstrument, Visitrak genaamd.
Dankzij de gestandaardiseerde aanpak levert het toestel eveneens betrouwbare gegevens voor het wonddossier.

Het wondmeetsysteem bestaat uit drie producten:

 

 

 

 

 • Visitrak Digital: een draagbaar digitaal tablet, ergonomisch en gemakkelijk in gebruik, dat bovendien toelaat snel en nauwkeurig de wondgrootte te berekenen. Als de zorgverstrekker de wondcontouren met de bijgeleverde pen heeft nagetrokken, verschijnt standaard onmiddellijk de oppervlakte van de wond. Er zijn ook functies om het percentage necrotisch weefsel van de wond te berekenen en om de breedte en de lengte weer te geven.

 • Visitrak Grid: het wondregistratieraster dat met het tablet moet gebruikt worden, bestaat uit drie lagen, om het risico op kruisinfectie en secundaire infectie tot een minimum te beperken.  De wondcontactlaag wordt beschermd door een schutblad en moet na het natrekken van de wondcontouren weggegooid worden. Wat overblijft is het registratieraster, dat niet besmet is en in het dossier kan worden opgeborgen. Beide lagen zijn transparant en soepel, waardoor de wond gemakkelijk kan worden nagetekend.

 • Visitrak Depth: de disposable wonddiepte-indicator, een steriel en praktisch instrumentje om eenvoudig de wonddiepte te meten. Dit instrumentje heeft geen elektronische toepassingsmogelijkheden in het wondmeetsysteem.

Visitrak wordt verdeeld door Smith & Nephew

klik hier voor een snelkoppeling naar de fabrikant

Van de redactie

 • Verpleegkundigen , podologen, artsen en studenten:  wondzorg.be en cnc kunnen niet voorzien in stalen van wondverbanden en/of folders. Gelieve u daarvoor te wenden tot de medische firma's.

  Lees meer...link  
 • Leden die toegang willen tot het ledengedeelte kunnen dat via hun mailadres en een paswoord. Ben je uw paswoord vergeten? Stuur een mail naar info@wondzorg.be .

   

Voor sommige PDF-bestanden hebt u Acrobat Reader nodig. U kunt dit programma gratis downloaden: www.adobe.com

This site is powered by Joomla! (All rights reserved)